Urval av genomförda projekt

Ett av de senaste årens absolut mest omtalade lajv alla kategorier, i Sverige, Norden och Världen. Inspirerat av teveserien "Battlestar Galactica" och uppfört ombord på jagaren "Småland" hos Maritiman i Göteborg som vi gjorde om till ett rymdskepp i sagda fiktion. Lajvet spelades tre gånger varav en gång på engelska för en internationell publik.

Läs mer om lajvet här.

Nyteg var ett fyradagars fantasylajv med 470 deltagare som gick av stapeln i juli 1997. Det var det första lajv i Sverige som genomfördes av professionellt arbetande arrangörer och införde produktionskonceptet på allvar inom lajvrörelsen i Sverige. Vi lyckades både visa upp att det är viktigt med saker som ekonomi, logistik och säkerhet och att det går att genomföra det bra utan att berättelsen blir lidande (tvärtom).

Dramaturgiskt etablerade Nyteg ett konfliktbaserat koncept med ett fåtal stora, oftast hierariska, grupper där i princip alla spelare ingår. Mer känt som krigslajv. Även om Nyteg såklart inte var först i genren fick detta lajv sådant genomslag att denna form sedan dess varit mycket vanligt förekommande bland stora sommarlajv.

Projektet fick stöd av bland annat Stiftelsen Framtidens Kultur och resulterade i lajvarrangörs­handboken "Saga mot Verklighet" som gavs ut 1998.

Hösten 1999 producerade vi fyra föreställningar av detta retrofuturistiska rymddrama ombord på en sovjetisk museiubåt. Huvudförfattare var Martin Ericsson och Karim Muammar.

Inför arrangemanget skapade vi en ljud-trailer som du kan lyssna på här för att få en känsla av vad lajvet gick ut på.

Ett lättsamt halvdags­lajv inspirerat av TV-serien "The Persuaders!" (sv "Snobbar som jobbar") som vi satt upp ett flertal tillfällen både för privatpersoner och företag. Ramen för handlingen är ett litet avsides beläget hotell, året är 1971. En mängd udda typer har samlats av, får man förmoda, lika udda anledningar. Det enda de har gemensamt är att de bygger på eller är inspirerade av personer i nämnda serie...