You are accepted
kurser & retreater

En dag av nåd

Denna retreat är en heldag där vi djupdyker i det kristna begreppet "Nåden". Genom föreläsningar, övningar och delningar utforskar vi vad som ligger bakom de religiösa orden. Kanske hittar vi ett symboliskt sätt att beskriva mänskliga existensvillkor som gäller för allas våra liv?

Inom kristendomen är nåden en förutsättning för att nå inre frid. Hur mycket vi än försöker så kan vi inte prestera oss fram till denna frid. Det här är en kursdag för dig som känner igen dig i att aldrig nå fram, hur mycket du än försöker. Det kommer du inte lära dig av kursen heller, men förhoppningsvis förstå varför det förhåller sig så. För dig och för oss alla. Och vad vi kan göra istället.

OMDÖMEN FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

"Jag tyckte dagen var otroligt givande. Jag hade ju ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, men detta var bättre än jag vågat hoppas på. Uppskattade den känsla du gav av både ödmjukhet och intressant innehåll med nya vidare sätt att se på teologi och kristen tro."

"Först av allt vill jag säga ett stort TACK för att du gav möjligheten att få vara med på denna dag om NÅD. Jag har under en längre tid funderat kring just nåden eftersom den är så frånvarande i vårt samhälle men också inom kyrkan. Jag har saknat den. Du får inte gör fel, du får inte säga fel, du får inte leva fel, du får inte...du får inte...du får inte o s v. Var har nåden tagit vägen, har jag många gånger tänkt. I söndags fanns den på Skeppsholmen, fantastiskt."

"Summa summarum så var dagen fantastisk och gav mig väldigt mycket. Du gjorde ett superbra jobb som ledare - och jag går gärna på nästa retreat som du håller. "

"Jag tyckte om helheten och dina tydliga, pedagogiska genomgångar och instruktioner. Blev en mycket fin reflektion inåt, kändes rikt att få de andras reflektioner och blev för mig en fördjupning av förståelsen av Nåden."

Sändaren profil

Senast uppdaterad 1 november 2023 09:41.